Labo was charged with designing the interiors of several flagship stores for the high-end Italian jewelry brand. Each retail store is custom tailored to the architecture of the location. The piazza of San Lorenzo in Lucina in Rome, whose church façade dates back to the year 1112, serves as the backdrop for this location.

The store consists of a double height space in the front area, a more private display and selling area in the back, and a VIP room on the lower level.

This project is characterized by subtle luxury, using a variety of sophisticated materials and highly considered details. A black marble “palladiana” floor, black lacquered wood display cabinets designed with a pattern of concave grooves, and a sculptural wall made of black custom hand-carved glass tiles from Murano inform the store’s distinct palette. Light and its reflections play an important role in creating the store’s vibrant atmosphere. A sculptural chandelier made of backlit Plexiglass rods runs around the perimeter of the entrance’s double height ceiling, creating an interesting game of reflections on the store’s glossy dark materials. The rear room vibrates with the reflections created by the lights on the ribbed gold leaf glass wall.